Hook-tastic!
Momenteel is onze oudste helemaal weg van de Disney film Peter Pan. En toen zag ik bij een aantal booksta's deze voorbij komen. Een retelling van het verhaal. Dit moest gewoon zo zijn!
Vivienne en haar broertje hebben het moeilijk. Hun ouders zijn omgekomen bij een auto ongeluk en Vivienne doet haar best om voor Oliver te zorgen. Op een dag horen ze het tikken van een klok en voor ze het weet word Vivienne wakker. In Nimmerland. Hier word ze gered door Hook van de schaduwen die snachts ronddolen. Ze weet hem te ontvluchten en stuit zo op de verloren jongens, haar broertje en Peter Pan. Al gauw merkt Vivienne dat er iets duisters in Peter zit. Wanneer zij probeert te vluchten met Oliver word zij gered door Hook, maar word Oliver meegenomen door Peter. Vivienne wil alles op alles zetten om haar broertje terug te krijgen. Maar Hook maakt dit niet zo makkelijk.
Het verhaal is heerlijk duister, met voldoende spanning, een goed tempo, duidelijk geschreven en de opbloeiende liefde/lust tussen Vivienne en Hook is gewoon om te smullen!