Advertentie

Vicki Gourley, zat ooit in een jury die een jongeman schuldig verklaarde aan moord. Hij werd tot de doodstraf veroordeeld. Toen Vicki er achter kwam dat de politie met het bewijsmateriaal had gesjoemeld, bleek later dat het een foutief vonnis was. Dat was voor Vicki de reden om Guardian Ministries op te richten.
Met Cullen Post als eerste werknemer. Vicki en haar medewerkers zetten zich in voor veroordeelden die onschuldig blijken te zijn. Zij worden bijgestaan door François Tatum of Frankie voor intimi. Ooit zat ook hij onterecht veroordeeld in de gevangenis.

Duke Russell werd op verdenking van verkrachting en moord, ten onrechte veroordeeld. Dat is de stellige mening van Post. Vlak voor de terechtstelling, krijgt Post het bericht dat de executie wordt uitgesteld. Maar om hem vrij te krijgen zal nog een ander wonder nodig zijn. De inspanning van Post en zijn team heeft resultaat. Het leidt hen naar de werkelijke dader.
Post moet nog door diepe dalen om zijn doel te kunnen bereiken. Dat doel is vrijspraak voor Duke te bewerkstellen.

Na de moord op advocaat Keith Russo, werd Quincy Miller als verdachte daarvan aangehouden. Ondanks de inspanning van zijn toenmalige advocaat, die als een tijger vocht, werd Quincy, vanwege vals afgelegde verklaringen en een gebrek aan expertise van getuige-deskundigen, veroordeeld tot het ondergaan van een levenslange gevangenisstraf, zonder voorwaardelijke invrijheidstelling.
Op het moment dat Post in de gevangenis Quincy ontmoet, heeft Quincy er al tweeëntwintig jaar opzitten. Na dat bezoek gaat Post op pad en wringt zich met zijn team in allerlei bochten om de onschuld van Quincy te kunnen bewijzen.

JOHN GRISHAM, ooit zelf advocaat, heeft met DE ONSCHULDIGEN wederom een top titel geschreven. Het verhaal is subliem en zit vakkundig in elkaar. Hoewel fictie, berust het verhaal op waargebeurde gebeurtenissen. Onkunde en corruptie zijn een paar ingrediënten om mensen onschuldig in de gevangenis te laten belanden. In Amerika is de gemiddelde wachttijd in een dodencel vijftien tot twintig jaar. Fijn om te weten dat er in werkelijkheid advocaten zijn die zich inzetten voor onschuldig veroordeelden.

Reacties op: Een gevangenisnachtmerrie.

93
De onschuldigen - John Grisham
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker