Advertentie

De aanraking van koud vlees en de stank van verrotting vindt niemand prettig, behalve Maura Isles, die er beroepsmatig mee van doen heeft.
Tijdens haar werk in de autopsiezaal krijgt zij een bericht van rechercheur Jane Rizzoli. Maura weet wat dit betekent. Zij sluit haar onderzoek en gaat op weg naar Jamaica Plain een wijk in Boston. Bij een kapel wordt zij binnengelaten waar zij Rizzoli ontmoet. Rizzoli toont Maura het stoffelijk overschot van een opvallende jonge non, Camilla geheten. Een ander slachtoffer, ook een non, was zwaargewond al naar een ziekenhuis vervoerd.
Hoewel Rizzoli en haar collega Barry Frost direct een onderzoek instellen, verloopt het moeizaam. Als Maura op het stoffelijk overschot van de jonge non, autopsie verricht, ontdekt zij onder andere meerdere schedelbreuken en een gescheurd hersenvlies. Volgens Maura moet de dader haar herhaaldelijk met een hamer hebben geslagen.
Vervolgens doet Maura wel een heel bijzondere ontdekking. Uit de autopsie blijkt ook dat Camilla kort geleden is bevallen van een baby. Wat voor een non uitzonderlijk is. Dat roept onmiddellijk de vraag op, hoe of wanneer is dat gebeurd en waar is de baby?
Door de politie wordt de omgeving, waaronder ook een vijver, onderzocht . Als er in de vijver iets wordt gevonden, blijkt het al gauw om een baby te gaan. Wie zal de vader zijn, vraagt Maura zich af?

Maura vraagt zich ook af wat Rizzoli mankeert. Menige keer was Rizzoli aanwezig bij een autopsie. Deze keer ging Rizzoli tegen de grond en raakte daardoor aan haar hoofd gewond. Het vermoeden van Maura komt uit, Rizzoli blijkt in verwachting te zijn. Zelf is Rizzoli daar niet zo blij mee, omdat zij weet wie de verwekker is.

Waarom beide nonnen moesten sterven? Na een diepgravend onderzoek komen Maura en Jane daar achter.

DE ZONDARES van TESS GERRITSEN, werd uitgegeven in 1999. Nu opnieuw in augustus 2019 als haar nieuwe bestseller. Leugens en bedrog liggen ten grondslag aan het verhaal. Het pakt je vast en laat je pas op de laatste bladzijde los. Tess Gerritsen gebruikt veel medische termen. Gelet op haar achtergrond als internist is dat niet zo verwonderlijk.

Reacties op: Gij zult niet doden...

667
De zondares - Tess Gerritsen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker