Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een reis die je nooit zult vergeten.

Peter Marks 14 maart 2024
Twaalf jaar geleden verhuisde Floor met haar man Rayan vanuit Nederland naar Caïro waar zij in een westelijk ingericht huis wonen dat rijkelijk voorzien is van ronde togen in plaats van deuren. Die verhuizing was voor Floor niet vanzelfsprekend. Zij had immers veel negatieve herinneringen aan Egypte. Haar liefde voor fotograferen heeft Floor in stand gehouden. Dat wekte de interesse bij een Nederlandse touroperator waarvoor zij als reisleider in Egypte aan de slag ging. Van de groep toeristen die zij deze keer begeleidt herkent zij een aantal uit het verleden. Zo ook de twee vrienden Rob en Tim. Rob is bouwvakker en Tim verkoopt kleding. Het is haar collega Kamal die de aandacht van Floor trekt. Zij vraagt zich af hoe goed zij hem eigenlijk kent. Het was Floor opgevallen dat hij, terwijl Floor met Rob en Tim in gesprek was, steeds naar hen keek. Terwijl Kamal zijn neus ophaalde sprak hij zijn ongenoegen over die homo’s tegen Floor uit. Floor is daarvan niet gediend en laat dat weten ook. Kamal lijkt zijn mening in te binden.

En dan, voordat de reis begint, ontpopt zich een vreemd figuur die het op Floor gemunt lijkt te hebben. Maar dat weet Floor nog niet. Ook niet als Tim onwel wordt en in het ziekenhuis belandt. Ogenschijnlijk lijkt het te gaan om een voedselvergiftiging. Maar als Tim in coma raakt en komt te overlijden zijn de rapen gaar. Het blijft niet bij Tim die het loodje legt. De vakantiereis wordt het niet leuker van. Integendeel. Wie die figuur is die het op Floor gemunt heeft lees je in de cursief gedrukte passages waarin de auteur die figuur natuurlijk niet prijsgeeft. Althans, voorlopig niet.

Het is Rayan die meent dat Floor iets voor hem achter houdt. Geheimen die zijn huwelijk met Floor in gevaar dreigen te brengen. Floor moet alle zeilen bijzetten om die gedachten uit zijn hoofd te zetten.

SLANGENVEL (voorzien van een prachtig vormgegeven cover) werd geschreven door MARJA BOOMSTRA en in 2024 uitgegeven bij Uitgever M-B publishing. Het is heerlijk luchtig geschreven. Vol met raadsels en spanning om te blijven lezen. Zeker niet bedoeld voor tere zieltjes. Het is het derde deel van een serie. Deel één betreft Slangengif en deel twee Slangenkoning. Er wordt aangegeven dat dit derde deel van de “Floor-serie” als stand-alone te lezen is. Die opmerking deel ik niet. In Slangenvel komen teveel items voor die naar de eerdere delen wijzen.Reageer op deze recensie

Meer recensies van Peter Marks