Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Wraak verteert en is nooit een oplossing.

Peter Marks 10 september 2023
Het zou 13 januari 1799 zijn geweest toen er bij Megan Kerr op de deur werd geklopt door trawanten van de graaf van Sutherland. Zij waren gekleed in rammelende harnassen. Gelijk werd er gebruld dat Megan van hekserij werd beschuldigd en dat zij haar duivelsgebroed aan hen moest overhandigen. Megan zag nog kans om haar baby George aan Kayleigh haar zus te geven om haar te laten verbergen in de onder een vloerkleed verborgen kelder.

Emily van Gogh heeft onder pseudoniem Penelope Jones succes met het door haar geschreven debuut en behoort tot de genomineerden om een prijs in de wacht te slepen. Zij heeft geluk en onzeker neemt zij de prijs in ontvangst. Emily wijst haar man Kasper, die bij de uitreiking aanwezig is, erop dat hij teveel heeft gedronken en stelt voor de auto te laten staan. Kasper slaat haar advies in de wind en wel omdat hij in de veronderstelling is nog goed te kunnen rijden. Het valt te verwachten dat dit niet goed gaat.

Na de dood van haar man Kasper en haar dochtertje Claire kreeg Emily te maken met een writer’s block. Een nieuw boek lijkt er voorlopig niet in te zitten. Daarin heeft Emily misgerekend. Onverwacht wordt zij uitgenodigd om te verschijnen bij uitgeverij Red Lighthouse. Daar wordt zij welkom geheten door Finley Gallagher. Finley wijst haar op een boek dat over de heksenjacht gaat dat zich afspeelde in de periode tussen 1500 en 1700 in Schotland. Finley zegt zelf uit Schotland te komen waar zijn moeder nu nog woont. Zij heeft daar een herdershuisje voor de verhuur gekocht. Ooit was dat de woning van Megan Kerr, de laatste heks van Durness. Finley stelt aan Emily voor om daar een tijdje op kosten van de uitgeverij te gaan wonen om daar research te verrichten voor een nieuw boek over het leven van Megan Kerr. Emily meent daarover te moeten nadenken en neemt het aanbod uiteindelijk aan. Tijdens haar verblijf in Schotland blijf het verleden haar achtervolgen. Ook kan zij haar gedachten aan Kasper en Claire niet uitschakelen. Immers, niemand weet de tragedie over de dood van Kasper en Claire. Maar daarin heeft Emily zich in vergist.

WAT IK NIET DEED werd geschreven door JOHNNY BOLLÉ en in 2022 uitgegeven bij Uitgeverij LetterRijn. Een rode draad in het verhaal gaat over het verliezen van geliefden en dat te moeten loslaten. Dat het zeer goed geschreven boek toch een thriller blijkt te zijn is een verrassing. Verschillende verhaallijnen passen ingenieus in elkaar. Uiteindelijk wordt ook de foto op de cover voor de lezer duidelijk.


Reageer op deze recensie

Meer recensies van Peter Marks

Gesponsord

Als lezer word je uitgenodigd mee te denken en krijg je voldoende hints en vermoedens toegespeeld en toch sta je continu op het verkeerde been.

Doe mee aan de Hebban Boek van de Maand Challenge en lees mee met de Hebban Crew. 16 verrassende boeken in 16 maanden!