Advertentie

Adelaide ontdekt op haar 21ste verjaardag dat haar vader niet haar biologische vader is. Van een notaris krijgt ze te horen dat ze een grote erfenis heeft gekregen van haar opa, de vader van haar biologische vader en dat ze nog een tante blijkt te hebben in een klooster in Frankrijk. Ze is natuurlijk nieuwsgierig naar haar onbekende familie en bezoekt “tante Susan”, een non die moeder-overste Marie-Pierre in het klooster is.
Lange tijd hebben ze daarna geen contact meer tot omstandegheden in de Tweede Wereldoorlog ze weer bij elkaar brengen.
Ook Frankrijk is bezet door de Nazi’s en moeder-overste Marie-Pierre probeert het klooster zo goed mogelijk te runnen. Maar ook het klooster ontkomt niet aan de Nazi’s. Er vinden regelmatig controles plaats wanner de Nazi’s op zoek zijn naar Joden en verzetstrijders.
Als door een bomaanval op vluchtelingen een moeder wordt gedood, worden kinderen van die moeder naar het klooster gebracht. Het zijn Joodse kinderen die voor de Nazi’s verborgen moeten worden. In het klooster zijn al een paar Joodse kinderen. De kinderen kunnen niet in het klooster blijven omdat de Nazi’s regelmatig invallen doen. De moeder-overste bedenkt een plan om de kinderen over te brengen naar een andere, veilige plek. Het begin van het verzetswerk van moeder-overste Marie-Pierre.
Adelaide heeft zich ondertussen in Engeland opgegeven om oorlogswerk te doen. Ze wordt opgeleid tot spion en komt terecht in Frankrijk in de buurt van het klooster van haar tante. Samen met haar tante helpt ze het verzet en helpt ze vluchtelingen om veilig weg te komen. Er komen veel problemen op de weg van beide vrouwen en het loopt ook niet altijd zoals ze zouden bedenken. Hoe beide vrouwen te werk gaan is prachtig beschreven. Ook het einde van het boek is verrassend. Ik zou zeggen : LEZEN !!Reacties op: Prachtig verhaal over twee moedige vrouwen

64
Twee moedige vrouwen - Diney Costeloe
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners