Advertentie

Aan het strand spoelt het lijk van een wapenhandelaar aan. Wanneer de getuige in ware maffiastijl uit de weg wordt geruimd door twee Russen, de geheime dienst zich komt bemoeien en er een link naar islamterrorisme lijkt te zijn, wordt het Van In al snel duidelijk dat dit geen doordeweeks onderzoekje zal worden. Aan hem om te ontrafelen wat al deze actoren met elkaar te maken hebben.

Pieter Aspe snijdt met 'import 'een actueel thema aan. Het hele verhaal lijkt echter een elkaar geflanste doorzichtige manier om gratuit mee te liften met het terreurthema in plaats van een doordachte pageturner. Het verhaal is voorspelbaar en mist diepgang/innovativiteit. Bepaalde scènes en zelfs personages lijken toegevoegd om op een goedkope manier nog wat aan crowdpleading te doen in plaats van uit verhaaltechnisch nut. Dit zorgt voor een einde dat met haken en ogen aan elkaar hangt.

Toch heeft dit boek ook zijn aangename elementen op microniveau. Aspe hanteert een vlotte spitsvondige schrijfstijl. Bepaalde details in de uitwerking van de personages en/of scènes zorgen voor een zeker leesplezier en bevorderen de empathie. Al lijkt product placement voor een bepaald biermerk nooit veraf.

Al bij al dus een ontspannende vlotte weglezer voor wie niet te veel ingewikkeld intrige of verhaaltechnische innovativiteit verwacht.

Reacties op: Luchtige lectuur zonder verrassingen.

60
Import - Pieter Aspe
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker