Advertentie

In deze technothriller ga je terug naar de Koude Oorlog. Jack Ryan is in naam van de USA betrokken bij de onderhandeling rond wapenbeperking met Rusland. Beide landen zijn ondertussen ook bezig met een laserprogramma en met het bespioneren van elkaar. De spion van de Amerikanen lijkt echter niet langer onder de radar te kunnen blijven. Zullen ze erin slagen hem te beschermen?

Wie deze technothriller leest, moet weten waar hij/zij aan begint. De technologische uitleg is vaak niet van de poes en neemt een groot deel van het aantal pagina's in.

Dit us echter nauwelijks een punt van kritiek. Clancy speelt het klaar om deze onderbouwing te verweven in het verhaal op een manier die weinigen hem na doen. De verschillende verhaallijnen hebben een goede afwisseling tussen theoretische onderbouwing en spannende elementen. Daarenboven komt alles tijdens de laatste 50 pagina's naadloos samen op zo'n manier dat je op het puntje van je stoel zit. Geen enkel detail wordt over het hoofd gezien.

Ook de personages zijn vakkundig uitgewerkt. Geen clichématigheid, maar volledig uitgewerkte karakters die ervoor zorgen dat je meeleeft met personages aan beide kanten van de strijd.

Tom Clancy legt de lat hoog voor spionage-technothrillers. Dit boek benadert de perfectie in het genre. Wie doet het hem na? Ik ken alvast niemand.

Reacties op: Wie doet het hem na?

41
Kardinaal van het Kremlin - Tom Clancy
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners