Advertentie

In 'oath of office' krijgt de USA te maken met een meervoudige crisis. Een inheemse griepepidemie, een gijzelingsactie gericht tegen een Amerikaanse ambassade, vermiste Russische kernwapens en een senator die dit gebruikt om president Jack Ryan in diskrediet te brengen. President Ryan vecht op meerdere fronten om de situatie onder controle te krijgen. Zijn zoon Jack Junior probeert ondertussen in zijn functie als off the books spion zijn eigen steentje bij te dragen.
Marc Cameron bewijst een waardige opvolger voor de Tom Clancy-franchise te zijn. De vlotte schrijfstijl vol technische details is Clancy-waardig en het verhaal is goed doordacht en houdt je van begin tot einde geboeid.
Klein puntje van kritiek: Cameron overdrijft, naar Amerikaanse gewoonte, bij de uitwerking van de personages. In een poging om ze rond en geloofwaardig te maken, worden zowel de goede als slechte karaktereigenschappen van de personages letterlijk voorgekauwd, waardoor hij net geloofwaardigheid verliest. De personages, slechte eigenschappen incluis, passen net iets te perfect in het plaatje, en laat perfectie nu net niet bestaan.
Ondanks het puntje van kritiek toch bij de betere verhalen geschreven na de dood van Clancy zelf. Een aanrader voor fans van technothrillers. Clancy-waardig.

Reacties op: Clancy-waardig

1
Tom clancy's oath of office - marc cameron
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker