Een herfstdorp vol warmte, tweede kansen en kaneelgeur

Pink_Novelle 25 november 2025
De Cinnamon Spice Herberg van Harper Graham was precies het boek waar ik deze herfst nood aan had. Cozy romance, warme sfeer, humor, pijn, oude liefde… alles waar mijn bookish hart sneller van gaat kloppen. Er zijn de afgelopen maanden veel herfstige feelgood boeken uitgebracht, maar deze staat voor mij duidelijk bovenaan.

In het verhaal volgen we Madison, die na een moeilijke periode terugkeert naar haar geboortedorp. Ze besluit tijdelijk te helpen in de Cinnamon Spice Herberg, een knusse plek waar iedereen elkaar lijkt te kennen en waar de geur van kaneel, appeltaart en houtvuur altijd in de lucht hangt. Maar wat ze niet had verwacht, is dat ze daar ook Zach, haar jeugdliefde, opnieuw zou tegenkomen.

Hun geschiedenis zit vol warmte maar ook vol barstjes. De manier waarop Harper Graham hun band opnieuw laat opbouwen vond ik zo mooi gedaan: traag, eerlijk en met genoeg humor om de zwaardere momenten te balanceren. Madison worstelt met verlies en verandering, Zach met spijt en verwachtingen, en samen proberen ze opnieuw hun evenwicht te vinden.

De sfeer in het dorpje is echt één van de grote troeven van het boek. Het voelde bijna alsof ik er zelf rondliep. Denk aan: herfstbladeren die door de straten dansen, marktkraampjes vol warme drankjes, buurtbewoners met uitgesproken persoonlijkheden, en natuurlijk de herberg zelf... een plek waar ik zó zou intrekken als het kon.

En ja… er zit ook een beetje spice in dit verhaal. Precies genoeg om het warm en sprankelend te maken zonder dat het de cozy vibe verstoort.

De Cinnamon Spice Herberg is grappig, teder, romantisch en emotioneel precies waar nodig. Een heerlijk boek om in weg te kruipen tijdens een regenachtige dag. Het gaf me alles wat ik zocht in een herfstverhaal en meer!

Benieuwd naar meer boekreviews en leesinspiratie? Volg mij op TikTok en Instagram @Pink_Novelle voor nog meer bookish content!

Meer recensies van Pink_Novelle

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.