Een tradwife, social media… en één gevaarlijk geheim
Het geheim van de Tradwife van Liane Child was voor mij een absolute verrassing. Vanaf de eerste pagina werd ik meegezogen in de wereld van de zogenaamd perfecte tradwife, waar achter elk zorgvuldig gestileerd beeldje een scheurtje lijkt te zitten. Het thema, de invloed van social media, het romantiseren van traditionele rollen en hoe ver mensen gaan om hun online imago in stand te houden voelde zó actueel en herkenbaar dat ik het boek letterlijk heb verslonden alsof het een koekje was.
Liane Child weet je voortdurend op het verkeerde been te zetten. Telkens wanneer ik dacht: aha, nu weet ik waar dit naartoe gaat, draaide het verhaal opnieuw, subtiel maar slim. De spanning bouwt zich rustig op, maar precies genoeg om je de hele tijd dat ongemakkelijke, nieuwsgierige gevoel te geven dat een goede thriller moet hebben.
En dan… het einde. Dat plot. Een perfecte mix van onverwacht, bevredigend en nét dat tikkeltje duister. Het is zo’n boek dat je na de laatste pagina nog even doet blijven zitten, nadenkend over hoe geloofwaardig façades kunnen zijn zowel online als in het echte leven.
Als je houdt van psychologische thrillers met een scherpe blik op online cultuur, toxic perfectie en verborgen waarheden, dan is dit zonder twijfel een must-read.