Een griezelig mooi debuut van Manon Visser

Pink_Novelle 21 oktober 2025
Toen ik hoorde dat ik een ARC mocht ontvangen van Het huis van verwrongen zielen van Manon Visser, was ik echt dolblij. Ik volg Manon al sinds mijn beginperiode op BookTok en heb haar proces van dichtbij kunnen meemaken, dus het voelde extra speciaal om haar debuut eindelijk in handen te hebben.

We volgen Meryle, een meisje dat haar hele leven van pleeggezin naar pleeggezin is verhuisd. Ze verlangt naar een plek waar ze eindelijk thuis kan zijn, maar haar verleden laat haar niet los en vooral niet de demon die haar achtervolgt: de Man Zonder Gezicht. Wanneer ze bij de familie Bell terechtkomt, lijkt het even beter te gaan… tot de duisternis haar opnieuw vindt. De gebeurtenissen brengen haar naar Swan Song Manor, een huis vol geheimen, waar niet alleen oude zielen maar ook oude wonden wakker worden

Wat dit boek voor mij zo bijzonder maakte, is de sfeervolle, bijna filmische spanning die Manon weet neer te zetten. Het is niet enkel eng, maar ook emotioneel gelaagd. Doorheen het lezen voelde ik van alles: kippenvel, nieuwsgierigheid, zelfs tranen. Het was het perfecte boek om te lezen op een druilerige herfstavond: warm dekentje, kop thee, regen op de achtergrond, en pure griezelige gezelligheid.

Het huis van verwrongen zielen was mijn eerste echte spooky leeservaring, en het heeft me aangenaam verrast. Manon weet met haar debuut een verhaal te brengen dat zowel spannend als gevoelig is. Ik hoop oprecht dat dit het begin is van een mooie auteurscarrière, want ze heeft absoluut talent om haar lezers in haar wereld te trekken.

Perfect voor fans van sfeervolle gothic thrillers en lezers die houden van een vleugje bovennatuurlijk mysterie.

Benieuwd naar meer boekreviews en leesinspiratie? Volg mij op TikTok en Instagram @Pink_Novelle voor nog meer bookish content!

Meer recensies van Pink_Novelle

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.