Mysterieuze symboliek
Toen onlangs de Hebban top 1000 verscheen, besloot ik die als leesinspiratielijst te gaan gebruiken. Eén van de hoogst genoteerde titels die ik nog niet gelezen/geprobeerd had, was 'De engelenmaker'. Dat werd dus mijn volgende boek. Ik had geen idee wat ik kon verwachten, maar het viel niet tegen.
Het christelijk geloof, etische dilemma's in de wetenschap en een willekeurige plek die door de mens tot 'Drielandenpunt' is bestempeld; het zijn de ingrediënten die Brijs tot een haast bijbels verhaal heeft gemixt, dat bol staat van de mysterieuze symboliek. Desondanks leest dit boek vlot. Geen interessantdoenerij, maar een oprecht interessant en origineel verhaal, dat stemt tot nadenken.