Jezus wat goed!

PollyEvaHatloy 21 juni 2025
Wat erg dat ik niet meer weet wie mij 'Wilgeneiland' aanraadde, want wat heb ik genoten van dit boek!

Gerwin van der Werf schrijft heel toegankelijk en beeldend, waardoor je pas later in de gaten krijgt hoe vernuftig zijn verhaal in elkaar zit. In het begin ben je veel meer bezig met Oud Zweiland en de fantastische personages die de auteur in dat dorp hun leven laat leiden. Het duurde best wel lang voordat bij mij het bijbelse kwartje viel, ondanks dat het (zeer zeker ook fantastische) personage "Jezus" al vanaf het begin een hoofdrol speelt.

Supertof ook dat het Nederlandse landschap en het klimaat zo'n grote rol spelen in Wilgeneiland. En dan die dubbele bodem ... nou ja ik zal niet spoileren, maar ik zeg wel dit: lees 'Wilgeneiland'!

Meer recensies van PollyEvaHatloy