Een herhaling van zetten

Priscilla 23 augustus 2023
Na ‘Judas’ en ‘Dagboek van een getuige’ kan ‘Familiegeheimen’ natuurlijk niet ontbreken aan het lijstje van gelezen boeken geschreven door Astrid Holleeder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Waar ik nog onder de indruk was van ‘Judas’, zakte dat een klein beetje weg bij ‘Dagboek van een getuige’.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
‘Familiegeheimen’ voelt als een herhaling van zetten. Alhoewel het absoluut interessant was om te lezen hoe het met de zussen Holleeder en natuurlijk de rest van de familie gaat.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik zou in ieder geval niet in de schoenen van Astrid Holleeder willen staan en ik hoop enorm dat er ooit iets aan haar situatie, maar ook aan die van de rest van de familie, veranderd waardoor ze veilig zijn en hun leven kunnen leven.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Één van de pluspunten van dit boek vond ik wel de focus op de mentale gezondheid van Astrid. Het wordt meer dan duidelijk wat de continue stress en spanning met haar doet.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De uitgeschreven gesprekken met haar psycholoog heb ik zeker als waardevol ervaren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een interessant boek, maar wat kunnen we nog meer verwachten?

Meer recensies van Priscilla