PLOTTWIST!
‘Brimstone‘ is het vervolg op ‘Quicksilver‘ en ik kon niet wachten om terug te keren naar Kingfisher en Saeris. Vanaf de eerste pagina voelde het voor mij als thuiskomen in een wereld die ik nog lang niet los wilde laten.
Hoewel de meningen onder lezers over dit vervolg zijn verdeeld, heb ik absoluut genoten van dit tweede boek. Alhoewel ik twee kanttekeningen heb welke ik meteen noem alvorens ik de rest van mijn mening met jullie deel.
Een, de keren dat Callie Hart benoemt dat de twee wederhelften zijn kwam mijn neus uit en twee, waarom is hét oh zo belangrijke boek dat Saeris dient te lezen in de laatste hoofdstukken ineens verdwenen? Lezers will know.
Dat gezegd hebbende, vond ik het heerlijk hoe Callie het verhaal direct oppakte waar het eerste boek eindigde. Ik moest er wel weer even inkomen, maar haar beeldende schrijfstijl maakte voor mij een hoop goed en trok me uiteindelijk volledig het verhaal in.
Dit tweede deel richt zich voor mijn gevoel enorm op de verdieping en achtergrond van zowel personages als het verhaal. Er wordt meer aandacht besteed aan de world building. Valt daardoor de spanning en actie soms weg? Zeker. Zelf stoorde ik mij hier niet aan, omdat ik persoonlijke snakte naar meer informatie. Daarnaast gebeurde er in mijn ogen voldoende om te willen blijven lezen en heb ik zeker een aantal keer nagelbijtend op het puntje van de bank gezeten.
Qua personages ben ik blij een sterkere Saeris te zien, al lijkt haar ontwikkeling een behoorlijke vlucht te hebben genomen. Mogelijk iets te snel qua verandering, maar ik hou nog steeds van haar. Dit zelfde geldt voor Kingfisher die in dit deel een stuk liever lijkt. Desalniettemin geniet ik enorm van de chemie tussen de twee en van de dynamiek die steeds meer lagen krijgt.
In dit tweede deel heeft iedereen een eigen rol te spelen in het verhaal en dat wordt duidelijk. Ze krijgen te maken met behoorlijk duistere zaken en duidelijk is dat ze op zoek moeten naar de oplossing voor dit probleem. De kwaliteiten van de personages komen hierin mooi naar voren en maken nieuwsgierig naar wat er nog gaat komen.
Het plot bevat een aantal verrassende wendingen die ik wel kon waarderen en waarvan ik hoop dat deze nog meer uitgewerkt zullen gaan worden in het vervolg. De queeste vond ik tof en de cliffhanger aan het einde liet mij een jubelende kreet slaken en direct verlangen naar het vervolg. PLOTTWIST!
Conclusie
Wat mij persoonlijk betreft was ‘Brimstone‘ een waardige opvolger van ‘Quicksilver‘ alhoewel misschien net iets minder goed. Misschien is ‘anders’ een beter woord.
Ik hou van de dynamiek tussen de personages en voor mijn gevoel valt er echt nog zoveel meer te ontdekken.
Dat einde was verschrikkelijk (goed), en ik hoop dat we niet al te lang hoeven te wachten op een vervolg!
Conclusie