Spannend en mooi slot van tweeluik

Priscilla 27 januari 2026
Let op, deze recensie bevat spoilers van het eerste boek ‘Bloedzusjes‘.

‘Schaduwzusjes‘ is het vervolg op ‘Bloedzusjes‘ en is dus niet los te lezen.

Chelsea heeft al lang moeten leren leven met het feit dat haar tweelingzus Angelica dood is, maar haar geest is altijd bij haar gebleven alsof ze nooit echt is verdwenen. Aanvankelijk lijkt dat geen probleem, tot Chelsea nieuwe vrienden maakt en Angelica zich steeds meer buitengesloten en jaloers voelt.

Die jaloezie loopt volledig uit de hand wanneer Angelica Chelsea’s lichaam overneemt en Chelsea zelf vast komt te zitten in de Schaduwzijde, een duistere en opgesloten wereld waar ze hulpeloos is. Terwijl Chelsea gevangen zit, is Angelica in haar lichaam druk bezig om het leven van Chelsea compleet te verpesten. Ze beschadigt haar relaties, bedreigt haar beste vriendin en sluit zelfs vriendschap met haar grootste vijanden.

K.R. Alexander begint dit tweede boek fijn met een korte samenvatting van het eerste boek wat ik persoonlijk wel prettig vond. Daarna pakt hij de draad meteen weer op en volgen we zowel het perspectief van Chelsea als van Angelica. Dat perspectiefwissel werkt goed en zorgt ervoor dat je beide zussen beter begrijpt, hoe frustrerend Angelica soms ook is.

Ook in dit vervolg worden de thema’s vriendschap, familie en rouw behandeld en tussen de regels door vinden we dan ook behoorlijk wat verdieping.

Het verhaal an sich vond ik absoluut spannend. Zal Chelsea ooit terug keren uit de Schaduwzijde? En hoe ziet haar leven er dan uit als dat lukt? Ondertussen is Angelica in ieder geval goed bezig om alles wat Chelsea lief is kapot te maken.

In de Schaduwzijde krijgt Chelsea onverwachte hulp van Riley, een voormalige vriendin die daar ook vastzit.

Het plot van dit verhaal vond ik verrassend en het neemt een interessante wending naarmate het einde nadert. Wat betreft de uitwerking hiervan had ik echter wel met even iets meer verwacht, omdat de ontmoeting die plaatsvindt en de beschrijving daarvan een toevoeging voor het verhaal had kunnen zijn. Helaas is deze ontmoeting weggelaten. Ook had ik graag iets meer willen weten over het waarom van de rol van Riley in het geval van dit verhaal.

Ondanks dat, raakte het einde mij wel. K.R. Alexander laat ons zien dat we ook mogen loslaten om verder te kunnen. Dit heeft hij absoluut mooi beschreven.

Conclusie
‘Schaduwzusjes‘ was wat mij betreft een spannende conclusie van dit tweeluik en de thema’s raakten zeker weer de actualiteit.

De schrijfstijl is zoals altijd beeldend en K.R. Alexander is goed in staat zich in zijn personages in te leven en deze echt tot leven te laten komen.

Ondanks de kleine kanttekeningen heb ik het boek met spanning gelezen en vloog ik door de pagina’s heen. De mooie boodschap aan het einde raakte mij.

Meer recensies van Priscilla