Alles voor ons

Priscilla1987 04 juni 2025
Alles voor ons is het vervolg op: Alles voor jou. Ik was al erg enthousiast over het eerste deel en ook dit tweede deel stelt niet teleur. Cyder weet opnieuw een indrukwekkende psychologische roman neer te zetten: rauw,intens,meeslepend aangrijpend,spannend maar ook hoopvol en liefdevol.

Vanaf de eerste pagina wordt je het verhaal ingezogen.
De beeldende en meeslepende schrijfstijl zorgt ervoor dat je de spanning, het verdriet, de angst en de machteloosheid intens voelt. Maar ook zeker de onvoorwaardelijke liefde. De korte hoofdstukken maken het moeilijk om het boek weg te leggen, je blijft maar door lezen in deze emotionele rollercoaster.

" Ik dacht dat ik kon ontsnappen. Maar sommige kettingen zitten niet om je polsen. Ze zitten in je hoofd."

Het verhaal wordt verteld vanuit drie perspectieven, wat ervoor zorgt dat je nog meer meeleeft met de personages. Hun emoties komen echt bij de lezer binnen. Soms was ik kwaad op personages, wilde ik ze door elkaar schudden, maar op andere momenten voelde ik juist trots en bewondering voor ze.

De thema's die voorkomen in het verhaal zijn alles behalve luchtig: manipulatie, seksueel misbruik, corruptie en het stockholm syndroom.
Maar ondanks de heftigheid is er ook ruimte voor hoop, liefde en zelfs humor. Vooral in het begin heb ik hardop gelachen om de klus kunsten van Noah en de geweldige opmerkingen van Liona.

Alles voor ons is niet zomaar een vervolg. Het is intens en meeslepend. Een emotionele rollercoaster die nog dagen lang in je hoofd blijft zitten.
Een verhaal dat je hart breekt en het tegelijk weer heelt.

Meer recensies van Priscilla1987