De checklist
De checklist
Sophia Money-coutts
-- Florence is woest nadat haar stiefmoeder een afspraak voor haar heeft gemaakt bij een zogenaamde love coach. Hoe komt ze op dat belachelijke idee? Florence mag dan al een tijdje single zijn- nou ja, eigelijk altijd al, als ze heel eerlijk is- maar ze is hartstikke gelukkig met haar baan in de boekwinkel en haar kat Marmelade.
Als de coach haar opdraagt om een lijstje te maken waaraan haar perfecte man moet voldoen, neemt ze het dus niet al te serieus en schrijft op:
Houdt van katten ✅
Heeft een aardige moeder ✅
Leest meer dan alleen sportbiografieën ✅
Onmogelijk natuurlijk. Maar dan komt er een knappe blonde man in de winkel een boek voor zijn moeder kopen. Rory blijkt vreemd genoeg aan al haar eisen te voldoen, maar is hij wel echt de ware? --
Ik was al gelijk verliefd op de cover toen ik het boek zag, en ook de beschrijving sprak mij erg aan. Maar heeft het mij ook blij verrast?
Ik moet eerlijk zeggen dat het op het begin lastig was om in het verhaal te komen, vooral door de lange hoofdstukken van +/- 50 blz per hoofdstuk.
Maar gaandeweg als je er eenmaal in zit leest het verhaal lekker weg.
Het verhaal is verteld door hoofdpersoon Florence. Ik vind haar personage erg goed en beeldend beschreven. Ook haar persoonlijke groei is erg mooi beschreven.
De overige personages zijn ook erg leuk. Ze hebben allemaal een ander karakter.
Zelf vond ik een personage wat minder leuk, en begon ik me ook echt aan te irriteren.
Maar er was natuurlijk ook een hele lieve man in het verhaal, en leuke collega's.
Ik vond de verhaallijn erg leuk bedacht.
De schrijfstijl is vlot, beeldend en humoristisch.
Maar ook zit er een serieus thema verwerkt in het verhaal, namelijk dwangstoornis.
De overige thema's zijn: liefde,vriendschap en familie.
Mijn conclusie is dat het een leuke, romantische en humoristische feelgood is.
Met als enige minpunt de te lange hoofdstukken.