-- Hamley is een avontuurlijk zwart katje dat mensen verstaat. Samen met haar zusjes en haar moeder woont ze in een gezellig huis, en wordt ze vertroeteld door haar baasje Viola. Viola is jarig, en bij een verjaardag hoort taart. Alleen, zo zeggen de andere katten: dieren krijgen nooit taart, en hun verjaardagen worden nooit gevierd. Dus besluit Hamley om dit te veranderen. Ze gaat op zoek naar taart voor haar dierenfamilie, en belandt zo in een bakkerij.Daar beleeft Hamley een heel avontuur. --

Hamley is jarig is het eerste deel in deze jeugdboeken serie over Hamley. De boeken zijn ongeveer vanaf 8 jaar te lezen, maar voorlezen kan natuurlijk al eerder.

Hamley heeft een mooie, kleurrijke, vrolijke en schattige cover die niemand over het hoofd kan zien. Ook de vormgeving binnenin het boek is erg goed gedaan. Door het boek heen staan verschillende katten pootjes en vind je mooie kleurrijke illustraties. Het boek heeft fijne korte hoofdstukken en bevat geen moeilijke woorden of lange zinnen.

Sandra heeft een vlotte, speelse en beeldende schrijfstijl waardoor je blijft door lezen.
Hamley is een nieuwschierig en leergierig katje dat van alles wil weten en van alles blijft vragen.
Ik weet zeker dat alle kindjes Hamley als vriendje zouden willen hebben. Ook staat er een mooie boodschap in het boek over vertrouwen. Wie kan je wel en wie kan je niet zomaar vertrouwen?

Hamley is jarig is een grappig, spannend, avontuurlijk en liefdevol jeugdboek.
In dit deel leer je Hamley en haar familie kennen, en maakt je nieuwschierig naar de andere delen van Hamley.

Wij geven het boek ⭐⭐⭐⭐

Reacties op: Hamley is jarig

46
Hamley is jarig - Sandra J. Paul
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken