Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Niet weg te poetsen

Harper is gefocust op haar studie en carrière in de tandheelkunde, ze werkt hard maar wordt soms tegengewerkt door haar eigen angststoornis. In de haast botst ze tegen studiegenoot Dan aan en vernielt daarbij per ongeluk zijn project waar hij aan werkte. Ze bied aan om hem te helpen dit te repareren. Dan valt al snel voor de ontwapenende Harper, maar ze maakt hem wel heel duidelijk dat ze geen relatie wilt. Als zij ook gevoelens voor hem ontwikkelt komt ze steeds meer klem te zitten tussen angst en liefde. Eerlijk gezegd heeft ze nog liever een wortelkanaalbehandeling dan dit, maar is er nog wel een weg terug?

Mazey Eddings heeft een prachtig debuut geschreven en dat kan ik me eigenlijk niet voorstellen. Haar verhaal gaat niet alleen over de liefde, maar ook over twijfel, schuldgevoel en angst. Dit alles wordt mooi beschreven en is perfect in het verhaal gedoseerd.

Harper is een jonge vrouw die last heeft van een angststoornis, dit maakt haar opleiding en carrière in de tandheelkunde nog lastiger. Ze worstelt er dan ook heel erg mee en heeft een duidelijk doel voor haar ogen waar ze absoluut en onder geen enkele voorwaarden van wilt afwijken. Haar manier van dealen met haar angststoornis wordt mooi beschreven en ik had het zo met haar te doen, niet uit medelijden maar gewoon om haar af een toe een knuffel te geven op de momenten dat ze het zwaar heeft. Doordat ze zo gericht is op haar doel is ze in haar haast tegen Dan aangebotst en maakt daarbij zijn project kapot. Dan valt gelijk als een blok voor haar, maar weet dat hij voor haar moet vechten. Hij weet haar muur stukje bij beetje te doorbreken ook al wordt die soms weer hoog of zels nog hoger weer opgebouwd. Zijn gedrag is echt zo lief voor haar en heeft al snel aan kleine tekenen genoeg om haar te helpen. Hun samenwerking om het project van Dan te redden is een start van zoveel meer, maar is niet zonder de nodige heuvels en obstakels. De band tussen de personages wordt mooi gevormd en is op geen enkel moment gehaast.

Deze kennismaking met Mazey Eddings is me goed bevallen en ik ben ook zeker benieuwd naar andere boeken die er vast nog wel gaan komen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van proudbookjunkie