episch, heroïsch en slow burn modern high fantasy meesterwerk
Ik heb een paar jaar geleden enorm genoten van de ACOTAR-serie (A Court of Thorns and Roses) en de Throne of Glass-serie van Sarah J. Maas. Daarna probeerde ik over te stappen naar Crescent City, maar dat toen lukte het mij niet. De wereld was denk ik te dystoptisch in vergelijking tot deze series en ik stopte na enkele pagina’s. Een paar weken geleden besloot ik Crescent City een nieuwe kans te geven. Ik luisterde de Engelse Dramatized Adaptation van House of Earth and Blood via BookBeat. Deze is gezien de lengte te luisteren in twee delen en geproduceerd doorGraphicAudio met Full Cast en cinematic music sounds effects. Deze geweldige filmische opnames hebben zeker bijgedragen aan het de geweldige luisterervaring. Maar bovenal is het een geweldig boek. De schrijfstijl is zoals je gewend van auteur Sarah J. Maas: beschrijvend en filmisch in de derde persoon en met het perspectief vanuit meerdere hoofdpersonen.
Het verhaal zit goed en knap in elkaar. Het is mysterieus, high fantasy, avontuurlijk, episch, dramatisch en heroïsch met een vrouwelijke hoofdpersoon vol power. Zowel figuurlijk als letterlijk. Het liefdesverhaal wat erdoor heen wordt verweven is zinderend en slow burn. Maar er is ook een belangrijke rol weggelegd voor vriendschap en familiaire banden. Het boek, en zeker het laatste deel, zit vol onverwachte plotwendingen die je verscheuren en op het puntje van je stoel laten zitten. Ik heb gelachen, gezwijmeld, op m’n nagels gebeten van de spanning, gehuild en geschreeuwd. Ik was in een andere wereld. En als dat is wat een boek met je doet, voldoen de 5 sterren eigenlijk niet meer voor dit epische, heroïsche en slow burn moderne high fantasy meesterwerk. De komende tijd luister ik de rest van de serie en zal ik daarover ook mijn mening delen. Ik ben inmiddels begonnen in deel 2 House of Sky en Breath en pak daarna House of Flame and Shadow op. Ik las dat er mogelijk ook een deel 4 aan zit te komen. Iemand die dat aan mij kan bevestigen of daar meer over weet?