boek voor als het even stormt in je leven

readersfinest 20 februari 2026
Twee jaar geleden kreeg ik voor kerst De jongen, de mol, de vos en het paard. Deze kerst kreeg ik het vervolg: Onthoud dit altijd. De jongen, de mol, de vos, het paard en de storm. De gever vond de tekst op de achterzijde voor mij bestemd.
Citaat:

'Op een dag kijk je om en dringt het tot je door hoe zwaar het is geweest en hoe goed je het hebt gedaan.'

Ik kan dus uit ervaring zeggen wat een speciaal cadeau deze boeken zijn om te krijgen en dus ook om te geven.

In dit tweede deel zijn de vrienden weer op reis in de wildernis. Het boek staat vol prachtige tekeningen en teksten die moed en kracht geven als je het moeilijk hebt of je onzeker bent. Maar er staat ook teksten in die je laten glimlachen. Bijvoorbeeld over taart. Want soms is alleen een taartje genoeg voor een glimlach en een moment van geluk. Vandaag nam ik de tijd het boek helemaal door te kijken en lezen, maar ik zal het er zeker nog vaak even bijpakken. Een prachtig boek voor iedereen.

Meer recensies van readersfinest