pittige thema’s, spannende plottwists en originele verhaallijn
Het was het eerste boek wat ik las van deze auteur, maar wat een ervaring was dat.
De thrillernovelle is geschreven in in de verleden tijd en vanuit de derde persoon. Het perspectief wisselt tussen Carmen, hij (‘de Verlosser’) en Renate, de moeder van Carmen. Bijloo diept de psyche van de karakters uit op een goede en geloofwaardige manier. Het boek start met een spannende proloog die zich 9 weken voor de start van het verhaal afspeelt. Vervolgens start het verhaal en worden stappen in de tijd gemaakt, zowel vooruit als achteruit. De perspectief- en tijdswisselingen worden duidelijk gemaakt door de aanduidingen boven ieder hoofdstuk en dragen eraan bij dat je in het spannende verhaal wordt gezogen. Dat wordt nog eens versterkt door de prettige, rijke en beschrijvende schrijfstijl.
Langzaam kom je als lezer steeds meer te weten en ontrafelt er zich een schokkend verhaal.
De ontknoping hakte er echt even in bij mij.
Doordat Bijloo pagina na pagina bleef boeien, las ik het verhaal uit in ruim een uur. Maar ondanks dat het aantal pagina’s beperkt is, is het een afgerond verhaal met een duidelijk kop en een duidelijke staart. Het laat de lezer verzadigd achter. Geen zoete koek, maar een stevig belegde boterham. Pittige kost soms, dus lees de disclaimer. De thriller behandelt namelijk diverse zware en actuele thema’s zoals verlies van een dierbare, euthanasie, mishandeling en het darkweb. Door de thema’s en de verhaallijn werd ik aan het denken gezet over serieuze vraagstukken zoals de definitie van ondraaglijk lijden en bescherming van kinderen door instanties.
Ik heb genoten van deze goedgeschreven thrillernovelle met pittige thema’s, originele verhaallijn en spannende plottwists.
Ik deed mee aan de blogtour.
De ontknoping hakte er echt even in bij mij.
Ik deed mee aan de blogtour.