gelaagde novelle over levensechte gezins- en relatieperikelen

readersfinest 30 november 2025
Het vlotte en vanuit de ik-vorm geschreven verhaal vanuit het perspectief van hoofdpersoon Simone is geen typisch sfeervol kerstverhaal. Er komen diverse serieuze thema’s aan bod zoals familieverhoudingen, altzheimer, vreemdgaan en andere relatieperikelen. De persoonlijke groei van hoofdpersoon Simone speelt een belangrijke rol en ze krijgt van en door haar familieleden zwaar te verduren. En niet alleen tijdens de geluk-sessies.

Citaat:
“Ik voelde me een soort sneeuwbal. Want ik bleef maar rollen en er bleef van alles aan me plakken, zonder dat ik er controle over had.”

Toch blijkt de rol van Simone van cruciaal belang en komt het uiteindelijk allemaal goed. Geen zoetsappige kerstromance of oppervlakkig feelgood verhaal, maar een gelaagde novelle over levensechte gezins- en relatieperikelen.

Meer recensies van readersfinest

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.