Humorvolle enemies-to-lovers feelgood kerstnovelle
Deze kerstnovelle is een gezamenlijk project van 11 auteurs. De opbrengst gaat naar stichting Het Vergeten Kind. Ik heb het boekje daarom cadeau gedaan aan een groep collega's, maar wilde deze zelf ook nog persé lezen dit jaar. En dat is gelukt. Mijn laatste kerstboek van het jaar was een heerlijk boek.
Het boek is geschreven in heden. Het ik-perspectief wordt per hoofdstuk afgewisseld tussen hoofdpersonen Marloes en Jake. Per hoofdstuk staat aangegeven door welke auteur het is geschreven. Je merkt daar echter niets van. De schrijfstijl is fijn en vlot en het boek leest als één geheel.
De karakters en de setting zijn levendig beschreven. Je ziet het allemaal voor je ogen gebeuren.
Het verhaal is feelgood en wellicht niet onvoorspelbaar. Toch is het boek verrassend in de zin dat er van alles mis gaat tijdens de organisatie en viering van het kerstfeest. In combinatie met de enemies-to-lovers en brothers-best-friend tropes is het smullen geblazen. Alles is met enorm veel humor opgeschreven. Ik heb diverse malen hardop gelachen. Ik kan me zo voorstellen dat de schrijfsters ook veel lol hebben gehad met het steeds verder schrijven, rekening houdend met de andere hoofdstukken. Ben wel benieuwd hoe zo'n proces in zijn werk gaat. Bedenk je bijvoorbeeld eerst samen de verhaallijn en hoeveel ruimte voor improvisatie blijft er over?
Maar terug naar het boek.
Deze warme, gezellige, onderhoudende en humorvolle feelgood novelle staat garant voor een paar uurtjes ontspannen leesplezier en raad ik iedereen aan. Je steunt er ook nog het goede doel mee, dus een echte win-win.
Maar terug naar het boek.