Meer dan 7,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

De fabriek van belofte

Rebekka leest 03 maart 2026
Wat een prachtig en ontroerend verhaal heb ik gelezen. De fabriek van belofte voelt als een modern sprookje — een vleugje Belle en het Beest, maar met een eigen, warme invulling.

Het verhaal speelt zich af in Monticello, Iowa, in 1903. We maken kennis met Sadie West, die haar eigen dromen opzijzet om haar gezin te helpen nadat haar vader door een ongeval niet meer kan werken. Ze gaat aan de slag in een stofferfabriek, waar ze dagenlang tussen de kalkoenpluimen werkt. Het is zwaar en eenzaam werk, maar uit liefde voor haar ouders en zusjes houdt ze vol. Veel vrienden maakt ze niet, al vindt ze troost bij een hond die haar gezelschap houdt terwijl ze tijdelijk in een leegstaande fabriek verblijft.

Wanneer Otis, de jongste zoon van een adellijke familie, na het overlijden van zijn broer terugkeert naar het landhuis om alles te verkopen, wordt hij geconfronteerd met een verleden dat hij liever had begraven en met een onvoorziene situatie die zijn broer tot zijn dood verzweeg voor de buitenwereld.
Hij wou zo snel mogelijk vertrekken maar dat kan hij nu niet — en dan ontmoet hij Sadie. Wat begint met voorzichtig aftasten, groeit langzaam uit tot vertrouwen en een band die dieper gaat dan ze zelf hadden verwacht.

“Jij bood al snel meer troost dan welke vijver dan ook. Je hebt me geholpen om de oude herinneringen in te pakken in lieve, zachtere herinneringen. Door jou ben ik een ander mens geworden en daar zal ik je altijd dankbaar voor blijven.”

Een mooi en aangrijpend verhaal over familiebanden, liefde, acceptatie en het loslaten van het verleden. Een boek dat zacht begint, maar nog lang in je hart blijft hangen.

Meer recensies van Rebekka leest

Het voortbestaan van de monarchie hangt aan een zijden draadje. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.