Onderdompelen in het herfstbad van 'De Apple Spice B&B'
Ellie werkt samen met haar vriend Geoff als event planner in de stad. Na een relatie van vier jaar maakt Geoff het op een avond uit en krijgt ze de volgende dag haar ontslag op het werk. Ze wordt beschuldigd van diefstal van Geoff's briljante ideeën terwijl het net andersom is. Ze besluit de stad te verlaten en terug te keren naar Harvest Hollow, naar de gezellige B&B van haar ouders. Ze hoopt daar tot rust te komen. Wanneer ze daar bij haar appartementje arriveert, treft ze tot haar verrassing haar oude jeugdvriend aan die daar voorlopig logeert omdat er een leiding in zijn huis is gesprongen. Ze had nooit gedacht dat de zoon van de eigenaar van de appelboomgaard uitgegroeid was tot zo'n knappe Adonis.
Samen moeten ze de B&B redden van een faillissement maar zal dit wel lukken ook al zitten ze niet op dezelfde lijn...
Wat een leuke feelgood is 'De Apple Spice B&B'. Zowel de cover als het verhaal brengen je volledig in de herfstsfeer. Niet alleen strooit de auteur gretig met pompoenen, appels, pumkin spiced latte, apfelstrudeltaartjes, appelciderdonuts,... ook geeft ze de lezer het gevoel dat je kan meegenieten van de liefde en de gezelligheid van de familie en de vele vrienden. Valerie Bowman heeft een vlotte schrijfstijl waarin heel veel grappige scènes voor komen bv de geit Miss Guinn die onverwachts opduikt en iedereen omver duwt met alle gevolgen van dien. Elk personage van de B&B en de appelboomgaard wordt zo bloemrijk beschreven dat je niet anders kan dan ze één voor één in je hart sluiten. Vooral het hondje Pumpkin die een eigen FB-account heeft en heel wat volgers heeft, een echte pupfluencer deed mijn hondenhart smelten.
De Apple Spice B&B heeft meer te bieden dan een feelgood waarbij je al op voorhand weet dat het wel een goed eind zal hebben. Het laat je eventjes stilstaan dat geld en macht niet het belangrijkste is in het leven maar wel de vriendschap, steun en liefde van familie en vrienden.
Het is een cozy romance die de donkere dagen opfleurt en je een warm gevoel geeft.
Laat de herfst nu maar komen, ik boek alvast een overnachting in Harvest Hollow om te kunnen genieten van het tweede deel uit de serie.