Spannend!!!!!
'De laatste zeven' is een thriller geschreven door Annerieke de Vries.
Maud heeft een heel zware periode achter de rug. Ze was getrouwd met Maarten, een narcist. Na haar echtscheiding belandde ze in een instelling en werd haar zoontje Mees opgenomen in een pleeggezin. Nu lijkt ze weer de goede baan op te gaan. Ze woont boven een mortuarium waar ze ook werkt. Maud zorgt met heel veel respect voor de overledenen. Zij praat tegen hen terwijl ze hen opbaart. Op die manier probeert ze een deel van hun leven te ontrafelen. Wanneer haar baas haar plotseling een week vrij geeft en haar de toegang tot het mortuarium ontzegt, vindt ze dit heel vreemd. Ze ziet door haar raam verschillende auto's af en aan rijden. Ze vertrouwt het zaakje niet en gaat 's nachts toch eens piepen in het mortuarium. Daar treft ze een slapende agent aan en een tafel vol met dossiers...
Het boek wordt verteld door Maud. Ze neemt ons mee naar haar werk in het mortuarium. Ze baart de overledenen met zoveel zorg op dat je als lezer heel veel sympathie voor haar krijgt. Ook in haar privéleven mogen we een kijkje nemen. De struggles die ze met haar ex ervaart en de strijd om haar zoon laat de lezer niet onberoerd. Verschillende thema's zoals narcisme, de strijd tussen ouders voor het hoederecht, pleeggezin, het gevaar dat kan schuilen bij het daten worden in de kijker gezet
Het is net de combinatie van haar verhaal samen met de stijgende spanning dat de lezer aan het boek gekluisterd houdt.
Annerieke heeft zo'n vlotte schrijfstijl dat je als het ware door de hoofdstukken vliegt. De plotwendingen, het mysterieuze karakter drijven de spanning op.
Wanneer je een paar uurtjes heel spannende leesplezier zoekt dan is 'De laatste zeven' een echte aanrader.
Het is een geslaagde thriller dat heel gemakkelijk leest. Een thriller die je bijna dwingt om verder te lezen want je wil echt wel weten hoe het afloopt.