Hartverscheurend
Nooit gedacht dat Clare Leslie Hall na haar verbluffend debuut 'Als scheuren in de aarde' me terug van mijn sokken kon blazen met haar nieuwste literaire roman 'De stilte voor de storm'
Vier maanden geleden gebeurde iets vreselijks. Sindsdien praat Catherine niet meer, ze lijdt aan selectief mutisme. Wat er precies gebeurd is komen we in het verhaal beetje bij beetje te weten. De auteur vertelt het verhaal in 3 verschillende tijdsdelen :
-Het heden waarin Catherine ogenschijnlijk gelukkig getrouwd is en samenwoont in haar peperhoekhuisje met haar man Sam en haar twee kinderen.
- 15 jaar eerder : de periode waarin Lucian en Catherine studenten zijn en een onstuimige relatie hebben waaraan plots een einde komt
- 4 maanden eerder : Lucian en Catherine ontmoeten elkaar terug, hun liefde ontvlamt opnieuw.
De hoofdstukken wisselen niet alleen in tijd af maar ook Catherine en Lucian vertellen hun verhaal. Zo voelen we welke emoties ze allebei doormaken. Hun liefde, hun twijfels, hun verdriet, hun angst komen zo des te harder binnen.
Het contrast tussen de vriendenkring van Lucian en het leefwereldje van Catherine kon niet groter zijn. Catherine komt uit een liefdevol nest. Zijn wereldje is vol van glamour en luxe waarin huiselijke liefde ontbrak. Dit zet een stempel op zijn verdere leven.
De auteur pakt je volledig in en dwingt je als het ware om verder te lezen, je wil weten hoe het eindigt ook al heb je een vermoeden dat het hard zal zijn. Maar toch had ik ook het gevoel van wat een mooi verhaal is dit en ik wou niet dat er een eind aan kwam. Lucian en Catherine had ik in mijn hart gesloten. Bij het dichtslaan van het boek stonden de tranen in mijn ogen. Wat een verhaal!!!
'De stilte voor de storm' is een roman die je bij je nekvel pakt en niet meer loslaat tot het einde. Het is hartverscheurend om te lezen hoe twee geliefden door één vreselijke gebeurtenis niet het gelukkig leven kunnen leiden die ze allebei oh zo graag gewild hadden.