De sterkste zus op zoek naar de waarheid
Claire en Demi groeiden op in een slechte thuissituatie waarin huiselijk geweld schering en inslag is. Claire beschermde haar kleine zus wanneer vader weer tekeerging, dan speelden ze op hun kamer het vlinderspel. Ze beeldden zich in dat ze vlinders waren en konden wegfladderen naar een prachtige vlindertuin. Wanneer Claire oud genoeg is om haar thuis te verlaten, aarzelt ze niet. Haar zus Demi zou ze graag meenemen maar zij beslist om bij haar mama Hanna te blijven. Na een traumatische gebeurtenis verbreekt Claire alle banden met haar familie. Wanneer na jaren Hanna weer in haar leven opduikt, omdat die vreest dat er iets ergs met Demi aan de hand is, twijfelt Claire. Zal ze de sterkste zus zijn en op zoek gaan naar de waarheid?
'Een vrouw zonder dromen is als een vlinder zonder vleugels. Niet langer in staat om weg te fladderen en een gemakkelijke prooi voor roofdieren. Een zekere dood is wat haar rest'
Deze eerste zin van 'De sterkste zus' zette meteen de juiste toon en sleurt de lezer meteen het verhaal in. Het boek is ingedeeld in 3 delen waarin het verhaal beurtelings verteld wordt door Claire en Demi. Heden en verleden wisselen elkaar af zodat we een goed beeld kunnen vormen wat de meiden allemaal, zowel in hun jonge als volwassen leven, hebben meegemaakt. Op die manier blijf je als lezer gekluisterd aan het boek. Niet alleen de vlotte schrijfstijl, de korte hoofdstukken dragen bij tot de nodige spanning maar ook het huiselijk geweld, de mishandelingen grijpen je af en toe bij de keel.
'De sterkste zus' is niet alleen een spannende thriller maar zet ook femicide in de kijker, een groot maatschappelijk probleem. Alleen al in Nederland wordt gemiddeld elke 8 dagen een vrouw vermoord waarvan bijna de helft de (ex-)partner de dader is. Laten we niet wegkijken maar actie ondernemen en slachtoffers helpen om uit deze situatie te ontsnappen.