Een verhaal om stil van te worden
Heather Morris schreef al een aantal best sellers waarin Auschwitz een heel belangrijke rol speelde. In 'De wens' volgen we Jesse en Alex. Jesse is 15 jaar, heeft kanker en zal niet lang meer leven. Ze heeft nog 1 wens die ze zo graag nog wil vervuld zien, een video-ervaring die haar leven vastlegt. Op die manier kan ze een mooie herinnering achterlaten voor als ze er straks niet meer is. Alex krijgt de opdracht van zijn baas om deze video te maken. Het bedrijf ziet het als een mooie reclame maar Alex krijgt zo'n sterke band met Jesse dat hij zich volledig in het project smijt...
'De Wens' is een heel ontroerende roman, eentje waarbij je het echt niet droog kunt houden. Je beleeft het verhaal vanuit verschillende hoeken :
- Jesse die haar ongeneeslijke ziekte aanvaard heeft en iedereen probeert een hart onder de riem te steken
- Alex een einzelgänger die geleidelijk aan zijn hart openstelt voor een nieuwe vriendschap waarin hoop, verdriet en liefde centraal staan
- haar ouders die elk op hun eigen manier hun verdriet verwerken. Mama wil dat Jesse nog alles krijgt wat haar gelukkig maakt. Papa daarentegen weigert de ziekte te aanvaarden, is opstandig en dikwijls boos.
- broertje die een beetje aan de zijlijn toekijkt en zijn hechte band met zijn zus niet wil verbreken
- de onmacht van de artsen die Jesse niet meer kunnen genezen.
Op die manier zorgt de auteur ervoor dat je je beter kan inleven hoe ieder met de situatie omgaat. Het verhaal komt zo des te harder binnen.
Het lezen van 'De Wens' is net als de luchtballon op de cover. Je stapt in de mand en maakt een vlucht met het boek. Wanneer je dan na de landing weer voet op aarde zet, klap je het boek dicht met een zalig gevoel.
'De Wens' is niet alleen een roman over een oneerlijke strijd tegen kanker maar waarin ook de kracht van de liefde centraal staat. Een verhaal om stil van te worden...