Een hartverwarmende feelgood

Rita Leyman 15 december 2025
Jaren geleden verliet Madison haar charmante geboortedorpje Maple Falls om het grote avontuur in New York te zoeken. De bedoeling was dat ze daar enkel stage zou lopen maar het liep anders uit. Na een vervelende ervaring in Maple Falls brak ze met haar vrienden en bleef ze in New York. Ze kwam enkel terug naar Maple Falls voor een paar feestjes maar bleef dan in de Cinnamon Spice-herberg van haar ouders. Het ging haar voor de wind. Ze bouwde een mooie carrière in de culinaire wereld op en werd één van de meest gerespecteerde culinaire recensenten. Wanneer ze op een dag in New York een anonieme brief krijgt waarin gevraagd wordt om zo gauw mogelijk naar de Cinnamon Spice-herberg te komen twijfelt ze niet en keert ze terug naar Maple Falls . Haar vader heeft hulp nodig want hun geliefde Cinnamon Spice-herberg staat op het randje van de afgrond. Alleen had Madison geen rekening mee gehouden dat ze Zach, haar sexy ex, terug zou ontmoeten. Als dit maar goed afloopt…

De cover ziet er zo knus, gezellig uit door de mooie warme herfstkleuren dat het je onmiddellijk een goed gevoel geeft. Een echte feelgood-cover.
Thema’s zoals verdriet, rouw, verlies, vergeving, zoeken naar jezelf en de echte waarde van het leven komen veelvuldig voor zodat je het niet een doodgewone feelgood kan noemen.
Het verhaal geeft je een warm gevoel. De familie, de inwoners van Maple Falls dragen zoveel zorg voor elkaar. Ze springen in de bres wanneer ze het eventjes moeilijk hebben bv Zach die midden in de nacht komt helpen wanneer het dak van de herberg het begeeft. De auteur beschrijft alles zo beeldend dat je bijna de geur van de herberg kan opsnuiven. De herberg die doordringt is met de geur van kaneel en koekjes deed me al watertanden. Begrijpelijk dat Madison deze geuren met haar overleden moeder associeerde en zo het gemis nog groter werd. Maar het is niet alleen de herfstsfeer dat het boek bijzonder maakt. Het is ook de chemie tussen Madison en Zach. Hun aantrekkingskracht die moeilijk te negeren is, geeft het verhaal de nodige spanning.

Wie dus van een verhaal houdt dat hartverwarmend is waarin romantiek, een vleugje mysterie en heel veel gezelligheid de hoofdingrediënten zijn, dan raad ik ‘De Cinnamon Spice-herberg’ ten stelligste aan. Plof neer in de sofa met een fleecedeken en Cinnamon Spice latte en laat je volop meevoeren naar het knusse Maple Falls. Ik kijk al uit naar hun volgend avontuur.

Meer recensies van Rita Leyman