Psychologische spelletjes
Chaja is de hoofdpersoon van verbroken verleden. Zij gaat tegen beter weten in, omdat hun relatie ten einde loopt, samen met haar vriend en zijn collega's een reis op een cruiseschip ondernemen. De collega's liggen haar niet zo en al snel is er onderling ruzie. Vooral met de baas van het stel, Lucinda botert het niet. Chaja ontdekt ze dat er dingen niet pluis zijn. Als er dan iemand wordt vermoord breekt de hel pas echt los. Ze vindt een bondgenoot in medepassagier Reaven, maar als ze hem in vertrouwen neemt keert hij zich ook tegen haar. Marja Boomstra weet weer van het begin af aan de spanning in het verhaal te brengen. Deze is vooral op het eind van het verhaal heel onderhuids en speelt zich vooral af tijdens de psychologische spelletje tussen Reaven en Chaja. Marja weet de personen weer zo te beschrijven dat je je heel goed kan inleven en je eigen gevoelens de overhand nemen. Zo had ik zin om een van de personen over boord te kieperen! Geweldig Marja, je hebt het weer gedaan. Blijf vooral schrijven. Ik kijk uit naar het vervolg.