Stilte is iets levends

rednas rednas
4 mrt 2021

Het boek Stilte is iets levends heeft een cover die goed bij de strekking van het boek past.
De inhoud bevat 23 hoofdstukken van ongeveer dertig regels per pagina.
Een boek over over stilte en mediteren. In Candiani’s wereld is stilte niet niets, maar juist iets levends. Elke stilte zegt iets. Tegelijkertijd is stilte alleen maar stilte. Er bestaat niet zoiets als mijn stilte of jouw stilte. Samen stil zijn is een peilloos samenzijn.
Het gaat o.a. over verlies, ervaringen, overdenkingen, boeddhistische verhalen en citaten van vooral zenmeesters. Poëtisch beschreven.
Het boek leest niet gemakkelijk je moet je hoofd er goed bijhouden. Sommige hoofdstukken heb ik twee keer moeten lezen.
Toch is het interessant maar niet een boek wat je snel tussendoor kunt lezen,aandacht is wel nodig.
Mooi citaat vond ik : "Er is lijden en er is een oplossing voor dat lijden, en wel in het doorvoelen daarvan. “We denken vaak dat de oplossing van het verdriet elders ligt, maar de oplossing voor verdriet is in het verdriet"
Mooi om diepte van stilte en mediteren te ervaren in dit boek door het gebruik van taal
Als je interesse hebt in het onderwerp en geduld om tijd te nemen voor dit boek is het een aanrader

Meer recensies van rednas