Origineel,avontuurlijk en interessant

rednas rednas
3 mrt 2021

Project Hail Mary van Andy Weir heeft een mooie omslag die goed past bij het verhaal. De vorige boeken van Andy Weir heb ik met veel plezier gelezen, dus hoopte er al op dat dit weer een mooi boek zou zijn.
Wat een fantastisch mooi boek! Een dikke pil van 560 bladzijden, maar het leest als een trein dus het is geen belemmering.
Het verhaal begint meteen spannend met een man die in een ruimteschip ontwaakt uit een coma en zich zijn eigen naam niet meer herinnert, en ook niet meer weet wat zijn missie is, hij is zelfs zijn eigen naam vergeten. Zijn twee mede-crewleden zijn overleden.
Er volgt een mooie afwisseling tussen zijn ervaringen aan boord en zijn herinneringen die langzaamaan terugkomen. Terwijl zijn herinneringen langzaam terugkeren, realiseert Ryland zich dat hij een onmogelijke taak moet zien te voltooien, de aarde redden. En dankzij een onverwachte bondgenoot, heeft hij misschien een kans…Erg interessant om te lezen De schrijfstijl is gemakkelijk te volgen.
Zelfs de natuurkundige termen en formules zijn te snappen : Andy Weir verstaat de kunst om de natuurkundige dingen zo uit te leggen dat iedere leek het snapt, of het simpelweg voor waar aanneemt.
Door de wisselende verhaallijnen blijf je geboeid lezen. Veel humor ook in het boek., en genieten van de vriendschap tussen Ryland en Rocky.
Je wil blijven doorlezen, maar eigenlijk ook niet dat het boek uit is.
Verrassend, avontuurlijk en origineel. En het einde is verrassend en bijzonder. Een boek wat na het lezen nog lang naspookt in je hoofd
Een erg dikke pil, maar staat garant voor urenlang leesplezier. Aanrader!

Meer recensies van rednas