Advertentie
    Sam Fokke VIP Club

In boek 1 hadden we kennisgemaakt met Lu, Vex, Teo, Elazar en alle andere geweldige karakters. Het boek was een wereld vol piraten, politiek en familie. Boek 2 was dat ook, maar dan nog zo veel meer. Een prachtig slot van de serie.

Toen ik hoorde dat ik mee mocht doen in de leesclub van boek 2 was ik niet te stoppen! Al snel werd het boek gebracht en werd ik meegesleurd in het verhaal van These Divided Shores. Ik ging in het verhaal zonder verwachtingen, al te beter! De cover was al heel interessant. De gebroken R en V liet ons al merken dat alles anders zou zijn in dit deel.

"Once a heretic, the only way out was through the flames"

In dit deel van de serie volgen we de perspectieven van Lu, Vex en Ben, in hun zoektocht naar het moeilijkste wat is te vinden: vrede tussen de verschillende syndicates en Agridians op Agrid en Grace Loray. Er zijn veel plottwisten in het verhaal en waarna Elazar naar Grace Loray komt breekt de hel los. De karakters doen alles in hun gevecht met Elazar en wat er allemaal gebeurt in het verhaal is zo donker... Aan de andere kant geeft dat ook juist meer impact op de lezer, waardoor je echt de gevoelens goed overkrijgt. De haat, de liefde. De pijn maar ook de vreugde.

"But monsters were fighting this war, She had become what she needed to be to win"

De karakters zijn zo veel meer uitgewerkt dan in deel 1, wat ik echt goed vond. Dat miste ik in boek 1, waardoor dit boek naar mijn mening beter was dan in boek 1. Hierdoor komt het verhaal dus ook beter over, samen met de gevoelens. De karakters waren ook wat meer 'opgegroeid', harder geworden door hun ervaringen met de wereld. Waar ik Ben in boek 1 niet zo goed/leuk vond, was hij samen met Gunnar één van mijn favoriete karakters in boek 2, dan wel samen met Lu en Vex. Daarbij moet ik even zeggen dat iedereen echte strijders zijn. Wat hun hebben doorgemaakt zou niemand moeten doormaken in hun leven.

Om het even af te sluiten was boek twee voor mij beter dan ik had verwacht, omdat ik überhaupt niet echt verwachtingen had. Maar de gebeurtenissen en plottwisten samen met de karakters en gevoelens deden het echt voor mij. Vier sterren!

Reacties op: Nog beter dan mijn verwachtingen

17
These Divided Shores - Sara Raasch
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker