Zomerse thriller - helaas niet zo spannend
Nadat ik een beetje teleurgesteld was door 'De Vallei', werd ik helaas ook geen fan van 'Nachtvlucht'. Hoewel ik een fysiek exemplaar had, koos ik ervoor om naar het boek te luisteren. Ik had er enorm veel zin in: een zomers boek met een beetje spanning, dat was helemaal wat ik zocht. Maar ik vrees dat Suzanne Vermeer en ik gewoon geen match zijn.
Het verhaal begon met een proloog, waarin de spannendste scène uit het boek alvast wordt aangehaald. Door die scène zag ik een deel van het verhaal al van mijlenver aankomen en dat vond ik echt jammer! Langs de andere kant krijg ben je samen met Stella op zoek naar antwoorden over haar familie en haar grootvader, maar daar krijg je pas helemaal aan het einde van het verhaal een antwoord op. Je krijgt te weinig informatie om zelf een oplossing te zoeken en dat vond ik jammer!
Wat ik wel sterk vond, is de vakantiesfeer! Samen met Stella en haar gezin doe je allerlei uitstapjes op Kreta, waardoor het bijna leek alsof je er zelf ook op vakantie was. Ik snap dus zeker de aantrekkingskracht van Suzanne Vermeer en alle boeken die ze uitbrengt, maar het totale plaatje klopt niet helemaal voor mij waardoor het toch geen match is. Helaas!