Aanrader voor liefhebbers van chick-lit

Sandra Sandra
20 mrt 2020

Playing with Matches is onwijs leuk en luchtig geschreven. Het geeft je echt een kijkje in het leven van een twenty-something die probeert haar leven op de rit te krijgen. In New York! Wellicht is het nog leuker als je er daadwerkelijk geweest bent zodat je alle hot spots herkent. Veel verbeeldingskracht heb je in ieder geval niet nodig om jezelf in deze stad te wanen. Hannah Orenstein heeft ook bevestigd dat dit boek een soort ode is aan deze stad en dat al haar favoriete plekken erin voorkomen.

Het thema van dit boek is onwijs herkenbaar. Een jongvolwassen vrouw die worstelt met haar carrière, de liefde en vriendschap. Hierdoor is het onwijs makkelijk om jezelf in te leven met het hoofdpersonage. Je begrijpt haar keuzes en wil Sasha het liefst in de juiste richting sturen. Zelf nadat ik het boek uit had gelezen, had ik nog steeds het gevoel dat ik meer wilde lezen. Ik was nog niet klaar met dit verhaal en de fijne schrijfstijl van Hannah Orenstein. Gelukkig heb ik nog een boek van haar te gaan en kan ik niet wachten om die te gaan lezen. Dit is dus zeker een aanrader als je van chick lit’s houdt.

Meer recensies van Sandra