Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Toribio, een eigenzinnige jongen

Sandra Hutchison 22 oktober 2019
Opgepast! Zodra je het boek geopend hebt zou je weleens je de neiging kunnen hebben om je kind een standje te geven of juist een compliment voor zijn of haar creatieve uitlating. Want het lijkt er op dat er flink in het boek is gekrast. Maar met een scherpe blik zie je: dit hoort gewoon in het boek thuis! De toon is gezet….

Het prentenboek Wat te doen met Toribio werd geschreven en geïllustreerd door de Argentijnse Marisol Misenta (beter bekend als Isol). Ze ontving in 2013 de Astrid Lindgren Memorial Award voor al haar eerder verschenen werk.

Dit nieuwe verhaal van haar gaat over Toribio, een eigenzinnige jongen van amper 2,5 jaar oud. Zijn ouders zijn gek op hem, maar zo nu en dan worden ze ook wel een beetje gek VAN hem. Voor hem zorgen is dodelijk vermoeiend, hij wil niets en is nog steeds niet zindelijk. Dan ontdekken ze een ludieke advertentie in de krant van een dame die beweert elk mogelijk probleem op te kunnen lossen. Deze kans om de situatie met Toribio te verbeteren laat het lichtelijk overspannen echtpaar natuurlijk niet aan hun neus voorbij gaan…..

Wat doen we met Toribio is een raadselachtig prentenboek met een vreemd eind. Bijzonder dus! Het boek zou een ideaal cadeau kunnen zijn voor jonge ouders, zo geef je onuitgesproken de boodschap: je bent niet alleen! mee. Met een vette knipoog bekeken is dit prentenboek dan ook zeker vermakelijk te noemen. Hoewel het einde vreemd blijft, de boodschap is duidelijk dat dan weer wel. De eenvoudig ogende illustraties in aardse tinten zijn herkenbaar en een leuke aanvulling op het verhaal. Zij zijn op iedere pagina te vinden. De afwerking van het boek is mooi gedaan, stevig papier omlijst met een harde kaft. Dit boek kan dan ook wel tegen een stootje, toch is het boek niet geschikt voor heel jonge kinderen. Leuk om voor te lezen aan de oudste peuters en kleuters, wie weet herkennen ze wat van zichzelf in het verhaal. De adviesleeftijd staat echter op zes jaar en zoals eerder hierboven beschreven: dit boek is eigenlijk vooral leuk voor de ouders.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Sandra Hutchison

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.