Verrassend boek met goede marketingstrategie

Sandra0004 11 juni 2022 Auteur
Dat Patrick van Hees een adviesbureau heeft gehad en zich nu gespecialiseerd heeft in het thema geluk, een beetje zoals hoofdperoon Cuno, is goed te merken. Eigenlijk is De Geluksprofessor een goede marketingstrategie, want je wil er meer over lezen, en dat kan, want van Hees heeft uiteraard een boek geschreven waarin je zelf kunt testen wat jouw geluksscore is, zoals Cuno verteld in het boek. Het werkt, want ik heb dus meteen het vervolgboek besteld ;)

Cuno Groen is een flitsende succesvolle veertiger die zo op het eerste gezicht alles mee heeft, status, succes, een Porsche en een akelig lange lijst dates. Dat het begin van het boek een vrij grove schrijfstijl heeft, past bij de personage, maar is niet ' my cup of tea'. Gelukkig wordt dit minder naarmate het verhaal vordert en past ook in zijn proces, maar ik moest er even doorheen.

Cuno verliest van alles, komt in Cambridge terecht waar hij een bont gezelschap mannen ontmoet die hem laat kennismaken met het fenomeen Night Climbing. Cuno volgt de stroom van het leven en komt uiteindelijk via een spannende situatie terecht in de wereld van geluk. Daarin vindt hij een onderwerp wat hem écht raakt en hij besluit dit onderwerp helemaal uit te diepen. Soms tot op het randje (of er overheen).

De Geluksprofessor is een verhaal wat vlot leest, waar je over gaat nadenken, en geeft een tipje van de sluier weg hoe je je eigen Road of Happiness kunt vormgeven. Maar daarvoor moet je dus een ander boek aanschaffen. Slim. En nogmaals, het werkt.

Inspirerend, gebaseerd op wetenschappelijke feiten (ook weer eens fijn) en vanuit een mannelijk perspectief. Een verrassend boek, ik ben benieuwd naar de volgende.

Meer recensies van Sandra0004