Spannend en levensecht!
De Zeeuwse Ellen de Vriend schreef eerder dit jaar Het Kustpad, een geweldige thriller met waargebeurde elementen, in Zeeland. Daar had ik enorm van genoten. De Vriend heeft nu Duivelskruid geschreven, een Zeeland thriller. Van uitgeverij De Fontein kreeg ik een recensie exemplaar. Het is overigens het eerste boek van een serie!
Roos is net begonnen als teamchef bij de politie als er een nieuwe, heftige zaak binnenkomt: er is een hardloopster misbruikt en overleden aan de rand van Vlissingen. Roos bijt zich vast in de zaak. Wanneer er nog twee andere vrouwen melding maken van de belager op de fiets, neemt de druk op Roos toe. Er is haast bij om geen nieuwe slachtoffers te krijgen. En hoe zit dat met het opmerkelijke wapen die de dader gebruikt?
Wederom heeft De Vriend een spannende thriller geschreven, afspelend in Vlissingen en omstreken. Voor mij weer een feest van herkenning met alle locaties, want deze bestaan allemaal echt. Door de korte hoofdstukken leest het boek vlot. De auteur heeft goede research gedaan en dat merk je: van het reilen en zeilen van een politieteam tot het werk van een forensisch arts...alles voelt heel echt en kloppend! Het ' wapen' dat de dader gebruikt is ook erg origineel en goed uitgeschreven..
De spanning bouwt zich op en zorgde er voor dat ik maar door wilde lezen, want hé, ik wilde toch wel weten of ik op het goede spoor zat! (Niet dus).
Spannend en levensecht! (Al is alles fictief en niet gebaseerd op waargebeurde feiten). Wel zou ik meer over de achtergrond en gebeurtenissen van hoofdpersonage Roos willen lezen, want tussen de regels door lees je meer over haar, maar ik vermoed zomaar dat dat vast goed gaat komen in een volgend deel, waar ik overigens erg naar uitkijk.
Aanrader voor in je vakantie koffer!
Aanrader voor in je vakantie koffer!