Heerlijk kerstverhaal

Sandra0004 26 november 2025 Auteur
Iris Visser is een Nederlandse auteur die ik ken van haar boek Een schot in de roos, waar ik erg van heb genoten.

In 2023 kwam haar verhaal Alles draait om kerst uit als Ebook. Dit jaar is het als paperback uitgekomen door April Books, en wat een prachtige exemplaar is dat! Met prachtige sprayed edges vol ijskristallen. Ik mocht een recensie exemplaar.

Holly Winters is redactie assistent bij het populaire tv-programma ' Alles draait om liefde'. Na jarenlang hard werken gaat haar baas met pensioen. Nu kan ze eindelijk eindredacteur worden! Maar daar komt Olivier Wolfs, zoon van mediamagnaat John Wolfs, die ook dezelfde functie wil. Ze krijgen allebei een kans om zichzelf te bewijzen...

Al vanaf de proloog zit de humor en het cynisme er al goed in, wat ik heel kenmerkend vind van de fijne schrijfstijl van de auteur. Heerlijk! Holly is een fijn personage, een dame die weet wat ze wil, met hart voor het programma waar ze met hart en ziel aan meewerkt, wat verdacht veel op All You Need Is Love lijkt. Olivier is echt een tegenpool, met een heel andere achtergrond, ook qua kerst vieren. Hij houdt van hard werken en zichzelf bewijzen, gelooft niet in de liefde.

De trope Enemy to lovers is duidelijk: langzaamaan gebeurt er iets moois. Er is een fijn afgerond einde, humor en daarnaast een flinke kerstsaus, compleet met sneeuw en een kerstmarkt. Het verhaal rondom een kerstspecial /tv-setting is erg goed gekozen. Daardoor is Alles draait om kerst een heerlijk kerstverhaal!

Meer recensies van Sandra0004