Heerlijke feelgood om bij weg te dromen
Julie Caplin schrijft Romantic Escapes feelgood met dit keer Ierland in de hoofdrol. Het is alweer het achtste deel in deze serie, die prima losstaand te lezen is.
Ik ben bekend met deze serie was blij dat ik een recensie exemplaar mocht van World of Romance.
Advocate Hannah kan niet koken. Tijd voor een kookcursus in Ierland! In Dublin ontmoet ze de knappe Conor en doet iets wat ze normaal gesproken doet: ze brengt de nacht met hem door, met het idee dat ze hem daarna toch nooit meer ziet. Maar eenmaal op de kookschool in de cottage...rara, met wie moet ze de cottage delen?
Dit verhaal is ideaal om bij weg te dromen: een cottage in Ierland, met kruidentuin en moestuin, een kookschool, gezellige medecursisten en natuurlijk een knappe tv-kok. Caplin beschrijft de geuren, smaken en kleuren zo levendig alsof je er zelf bij bent. Met de tropes Forces proximity; hidden identity en slow-burn (staat ook op de achterkant, heel handig!) weet je precies wat je in handen hebt.
Het verhaal is beeldend, met een kleine onverwachte wending en romantisch in een heerlijke omgeving waar ik zelf heel graag naar toe zou willen! De dialogen zijn levendig, hier en daar een tikje langdradig, maar heel beeldend geschreven met watertandende gerechten.
Caplin heeft met De kleine cottage in Ierland weer een heerlijke feelgood neergezet om bij weg te dromen. En deel nummer 9 komt er al snel aan, begreep ik!