Ik wil in Maple Falls wonen! Cosy small town kerstverhaal met veel chocola
Het spiced cocoa-café is het tweede deel van de Maple Fall serie van Harper Graham. Het eerste deel, De Cinnamon Spice-herberg, had ik zelf niet gelezen, maar je kunt de delen ook prima losstaand lezen. Van Zomer & Keuning kreeg ik een recensie exemplaar van dit heerlijke kerstboek! De vertaling is in handen van Jacodine van de Velde.
De cover ziet er in elk geval al heerlijk kerstig uit! Op de eerste bladzijde zie je de plattegrond van Maple Falls, een cosy dorpje á la Gillmore girls Stars Hollow, waar ik graag in zou wilen wonen! De hoofdstukken zijn om en om geschreven door de ogen van Cassidy en Liam, oftewel Sunshine en Grumpy.
Cassidy is dol op kerst en heeft net haar eigen chocoladewinkel geopend. Tegenover haar woont Liam en heeft de boerderijwinkel van zijn familie. Hij haat kerst. Samen doen ze mee aan een mooist-versierde-winkel wedstrijd van het dorp. Het hele dorp wordt verdeeld in team Cassisy en team Liam. Wie zal er gaan winnen?
Cassidy en Liam ontmoeten elkaar al snel in het verhaal. Meteen spatten de vonken er van af, maar zijn ze te koppig om toe te geven. Ze hebben allebei hun eigen geschiedenis wat ze terughoudend maken, want ze zijn beiden na een moeilijke tijd weer goed op weg.
' Iedereen die haar magie niet kon zien, verdiende het niet onderdeel van haar leven uit te maken.'
Er komen allerlei fijne personages voorbij (die de chemie tussen hen wel opmerken), en de Cocoa Bar is heerlijk beschreven. Je krijgt meteen zin in warme chocomel!
De sfeer in het dorp is lieflijk, er zitten wat spicy scenes in en de verhaallijn over de etalage wedstrijd en de ' Peperkoekhater' geeft houvast in het verhaal. Enig minpuntje vond ik dat het wat traag verliep en veel te lezen was over de aantrekkingskracht tussen Cassidy en Liam waardoor het vaart en spanning verloor. Maar al met al is dit boek een heerlijk cosy kerstverhaal om te lezen met een kop warme (spicy) choco!