Warm en liefdevol boek
Jung-Mok is een van de meest invloerijke boeddistische nonnen van Zuid-Korea. Ze schreef het boek 'De slak is langzaam maar nooit laat', vertaald door Suus van de Kar en uitgebracht door uitgeverij Ten Have. Ik kreeg een prachtig pakket met recensie exemplaar van dit bijzondere boek.
In zes delen neemt Jung-Mok de lezer mee naar inspirerende verhalen, wijze woorden en kleine oefeningen, waarbij de auteur je vooral wil wijzen op mooie en positieve aspecten van het leven.
'In het hart van het boek ligt een eenvoudige boodschap: maak geen ruzie met jezelf. Maak geen ruzie met anderen', schrijft ze in het voorwoord.
'Ieder van ons is in deze wereld gekomen om in een eigen tempo te leven'.
Voorzien van eenvoudige zwart/wit illustraties leer je van de verhalen om in het moment te leven, lees je dat alles om ons heen in harmonie is, en ervaar je de wijsheid van stilte en ga je op zoek naar je eigen antwoorden. Ontroerend, eenvoudig en raak.
Een prachtig warm en liefdevol boek die je weer doet beseffen hoe mooi de wereld kan zijn. Ook een fijn boek om aan iemand kado te geven!