Heldinnenreis vol natuur en.mytische verhalen

Sandra0004 12 oktober 2025 Auteur

' Als we net als bomen geworteld staan in de aarde...Dan zullen wij vrouwen wellicht niet alleen onszelf, maar de wereld redden'

Sharon Blackie is auteur, psycholoog en mytholoog. Ze schreef de bestseller ' if women rose roated' uit 2016, is nu in het Nederlands uitgebracht door Ankh Hermes. Ik was erg blij dat ik een recensie exemplaar mocht!

Als vrouwen de aarde dragen is een persoonlijke reis van de auteur, een kompas voor vrouwen die hun weg terug willen vinden en een ode aan de natuur, vrouwelijke kracht en mythische verhalen. Blackie schrijft poëtisch, episch zelfs als een heldenreis. En juist de mythe van de heldenreis (voor ons de heldinnenreis) gebruikt ze als kapstok voor het boek. Je leest over de woesternij waar je vast zit, eilanden van het hart (de lokroep), diepe grotten en bodemloze meren (jezelf tegen komen), het pad van de pelgrim (de eerste stappen op het pad) , hei en veenmoeras (de nieuwe wereld) het betoverende bos (herstel en balans), vruchtbare velden (terugkeer van de heldin) en tot slot een metafoor voor ouder worden: bergen en rotsachtige hoogten.

Het verhaal van deze epische reis, die elke vrouw zou moeten maken, nodigt uit zodat we allemaal iets bijzonders in de wereld kunnen zetten. Vol avontuur en natuur, mythische verhalen en op het eind reflectievragen voor je eigen reis. Je moet wel van deze verhalen houden, want ze staan er vol mee. Maar als je hier van houdt, is dit een prachtig, poëtisch verhaal, een lofzang voor elke vrouw, die iets in je zal raken.

'Geen ster die wij gezien hebben zal ooit haar licht verliezen. We kunnen altijd worden wat we hadden kunnen zijn'.

Meer recensies van Sandra0004

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Een ontroerende en betoverende roman over familie, herinneringen en hoop, waarin het verleden van Libanon wordt verweven met de zoektocht van twee Canadese zussen naar hun roots. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Na de mysterieuze dood van haar beroemde moeder ontvangt Mackenzie brieven die duistere geheimen onthullen achter haar moeders succes. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.