De link tussen Taylor Swift en zelfontwikkeling
Ben jij een swiftie?
Taylor Swift is ongetwijfeld één van de meest iconische zangeressen van deze tijd. Wat schuilt er achter haar grote succes? Wat kunnen wij van haar leren?
Josephine Inez schreef het boek ' doe en denk als Taylor Swift'.
Ze verzamelt hierin de krachtigste en meest inspirerende lessen voor iedereen die zijn eigen pad wil volgen, en trouw aan jezelf wil zijn. Net als Taylor! Haar verhaal laat zien dat succes begint hij jezelf.
Van Kosmos uitgevers kreeg ik een recensie exemplaar.
Het boek is compact, leest heel snel door en heeft een mooie, stijlvolle illustratie van Anna Wijnands (die je vast kent van haar fashion-en beauty illustraties).
In dertien hoofdstukken leren we hoe Taylor's houding haar verder heeft gebracht in diverse situaties zoals tegenslagen, die Swift juist als brandstof inzet. Swift's manier van verhalen vertellen in haar liedjes, geeft jou weer inspiratie in je eigen werk. Ontdek jouw uiterlijke kenmerken en wees hier trouw aan (zoals de pony en rode lippen die zo kenmerkend zijn voor haar), of wissel om de zoveel jaar af. In welke Era zit jij nu?
' Als we doen en denken als Taylor Swift, dan is het om de 2 tot 3 jaar tijd voor een grondige (her) evaluatie. '
Elk hoofdstuk begint met een stuk tekst uit een van Swift's vele songs, reflectievragen om zelf toe te passen en het boek heeft her en der simpele maar stijlvolle zwartwit illustraties van Femke den Hertog.
Wat ik vooral inspirerend vond om te lezen, is hoe je juist blij kunt zijn voor elkaar in plaats van elkaar niets te gunnen, hoe je trots kunt zijn op het werk wat je maakte of deed toen je jonger was, en hoe je om kunt gaan met falen.
' Een van de beste dingen die je voor hen (jonge mensen uit je omgeving) kan doen, is de oude versies van jezelf omarmen, zodat zij zien dat ze dat ook mogen doen'.
'Als je ergens goed in wilt worden moet je, kortom, eerst heel erg goed worden in falen en mislukken en je heel erg op je gemak leren voelen met niet goed genoeg zijn'.
Want niets kwam Swift zomaar aanwaaien, dus vergelijk je zeker niet met mensen die succesvol zijn!
Het boek heeft veel mooie verhalen over Swift, legt de link naar zelfontwikkeling en dat is zeker een aardig begin voor jonge mensen. Niet zweverig, maar laagdrempelig, en het leest heel vlot.
Een must voor fans maar ook een bron van inspiratie voor iedereen die van zelfontwikkeling en je eigen stijl ontdekken houdt!
Josephine Inez schreef het boek ' doe en denk als Taylor Swift'.
Van Kosmos uitgevers kreeg ik een recensie exemplaar.