Betoverend mooie verhalen
Het betoverende leven is het tweede boek van Sharon Blackie, die eerder 'Als vrouwen de aarde dragen' schreef. Blackie vraagt zich in dit boek af hoe we weer van de wereld kunen houden, verbinding kunnen voelen en zingeving krijgen.
'We verlangen ernaar de wereld te zien zoals we haar zagen toen we nog kind waren: een wereld vol mysterie, die barst van de mogelijkheden; een wereld waarin we alles kunnen worden wat we willen'.
Magie zien in het gewone leven: door mythologie, psychologie, ecologie en persoonlijke verhalen inspireert Blackie de lezer om aandachtig te leven en je te laten inspireren door wijze verhalen. De auteur is dol op verhalen.
' Het lezen van verhalen zorgt voor simulatie van de werkelijkheid die zo levendig kan zijn dat we het gevoel hebben alsof we er middenin zitten.'
'We nemen de wereld waar, leggen haar uit en proberen haar te begrijpen via verhalen. Het zijn de sterren waarop we navigeren'.
(Wellicht de reden waarom wij allemaal dol zijn op boeken en verhalen!).
Naast vele prachtige verhalen uit vertellingen stelt de auteur ook reflectievragen en geeft ze oefeningen zodat je zelf aan de slag kunt. Zo kun je bijvoorbeeld regelmatig, tijdens alle weersomstandigheden, naar eenzelfde plek in de natuur om contact te maken en te oefenen om te 'zien' met al je zintuigen. Verrdiep je in de plek en geschiedenis waar je woont, wees je bewust van de planten en dieren om je
heen. Maak verbinding met alles om je heen, dat is betovering.
Ik heb het boek in een weekend uitgelezen en voelde me enorm geinspireerd om bewuster te gaan leven, me te verdiepen in de plek waar ik woon. Dit boek spreekt tot de verbeelding, heeft prachtige verhalen en spoort je aan om verbinding te maken met alles om je heen. Zeker een aanrader!