Geen obstakel maar nieuwe kracht

Sandra0004 Sandra0004
30 mrt 2026

De menopauze: lang was het een stil taboe, een fase die we het liefst verborgen hielden achter een masker van 'gewoon blijven presteren'. We willen niet onderdoen voor jongere collega’s, maar wat als je eigen ritme (tijdelijk) even anders slaat?
In het verhelderende boek 'Ontregeld op het werk' breekt juriste Hilde DeBackere een lans voor deze bijzondere levensfase. Want laten we eerlijk zijn: vrouwen in deze fase zijn van onschatbare waarde voor elk bedrijf. Hilde biedt niet alleen erkenning, maar ook een prachtig kompas: het WARM-model (Waarnemen, Actie, Reflectie, Monitoren).
Wat ik zo mooi vind aan dit boek, is de praktische insteek. Geen abstracte theorieën, maar concrete stappen voor zowel werknemer als werkgever. Van een raam dat open kan tot het creëren van 'menopauzecafe’s' – kleine aanpassingen met een groots effect op ons welzijn.
Maar Hilde gaat verder dan alleen de kantoormuren. Ze nodigt je uit om met verhalende oefeningen naar je eigen carrière te kijken. Je loopbaan is immers geen kille aaneenschakeling van banen, maar een levendig weefsel van keuzes en transities die jou hebben gevormd tot wie je nu bent.
Mijn conclusie: Een onmisbare gids voor iedereen die de overgang niet als een obstakel, maar als een transitie naar een nieuwe kracht wil zien. Dank aan Academia Press voor dit waardevolle recensie-exemplaar.

Meer recensies van Sandra0004